Tallers integrals al col·legi "Pureza de Maria" d'Ontinyent

Font:Nota de premsa.    La teva publicitat:TallerdeRadioPubli

          

Els alumnes d'Educació Infantil del col·legi Pureza de Maria, com cada any, s'inicien els "tallers integrals", una forma de desenvolupar el procés d'ensenyament aprenentatge innovador, actiu i col·laboratiu.
Els tallers es realitzen en tota l'etapa d'Infantil, organitzant grups en què hi hagi alumnes de cada un dels cursos. En les diferents aules es realitza una activitat diferent i cada grup passa per totes les activitats, fent una rotació. Açi inclouen totes aquelles experiències basades en la pèrdua total de la idea d'aula, coneguda aquesta com espai d'exclusiu d’ús, per un grup de nens amb el seu professor.
Estos tipus de metodologia suposa educar el nen des d'una base de col·lectivitat on tot és de tots: no només el material, sinó també l'espai. Això ajuda a superar l'egocentrisme propi d'aquestes edats i s'ensenyen a basar la convivència en el respecte als altres. D'altra banda afavoreix i fomenta l'autonomia del nen respecte a l'adult. Els tallers poden fomentar aquest aspecte creant responsabilitats en la cura i realització de cada taller.
Aquest any la temàtica està basada en el projecte comú de cicle que s'està duent a terme. El tema és "La volta al món"
Els tallers tenen com a objectius, interactuar entre els diferents cursos de l'etapa, afavorint la intel·ligència interpersonal, fomentant l'aprenentatge d'habilitats, destreses, actituds i valors, i propiciant el respecte i la valoració de les particularitats de cada un.

Comentaris